Header

Kvilleiten augusti/september

Publicerad 2016-09-16 08:24
Lindholmenstafetten 2016
Lindholmenstafetten 2016 Foto: Felicia Buiten
SMC, Midnattsloppet, Lindholmenstafetten, Jubileumsloppet, Finnkamp, Kraftmätning och mycket mer har hänt under augusti och september...

Kvilleiten augusti/september

Augusti har passerat och vi är långt in i september. Först av allt så vill vi tacka alla som ställt upp som funktionärer under alla sommarens arenatävlingar och lopp. Först ut i augusti hade vi Scandinavian Milers Club som gick över förväntad med över 150 anmälningar att jämföra med ca 100 till premiären i januari. Alla prognoser indikerade regn hela dagen men det var bara ett heat som fick regn på sig, dessvärre kom skuren just när vår egen Karin Schön var ute på sin mile. I övrigt hade vi uppehöll, bra förhållanden och fina resultat. Vi hoppas denna positiva trend kan hålla i sig och att SMC fortsätter växa.

IF Kville var även delarrangör i Midnattsloppet den 20/8 och hade 120 funktionärer längs med banan. Stort tack till alla som jobbade i ur och skur och såg till att löparna fick bästa möjliga förutsättningar.

IF Kvilles friidrottsskola, FRiiSK, är avslutad och det blev totalt fyra lyckade veckor med totalt 350 barn. Stort tack till våra ungdomar som arbetat som ledare under veckorna och sett till att barnen haft riktigt roliga och givande veckor. Lovorden har haglat in och vi är stolta över att ha så duktiga ledare i Kville. Ett stort tack till Anette Persson som gjort allt möjligt och som vanligt lyckats utveckla och överträffa tidigare års friidrottsskolor.

September rivstartade med en fantastisk prestation av våra Kvilleungdomar i Kraftmätningen där IF Kville slutade på en makalöst bra placering, 6a!!! IF Kvilles ungdomslag är alltså 6e bäst i Sverige! Vi lyfter på hatten för våra ungdomar och säger STORT GRATTIS!

I Finnkampen var även IF Kville representerade. Beatrice Brink i ungdomsfinnkampen och Filip Gyllensten i seniorfinnkampen. Bra jobbat båda två!

Lindholmenstafetten har tyvärr tappat rejält i deltagarantal de senaste två åren men glädjande nog så verkar trenden nu ha vänt. Med 70 lag 2015 så sattes ett mål på 100 lag upp för 2016. Målet nåddes nästan och vi slutade på 98 anmälda lag. Roligast var att IF Kville hade hela 8!!! Lag med i stafetten varav damernas första lag vann. Kville hade flera mixlag, flera herrlag, två damlag och ett familjelag (Thilén). Riktigt roligt! Tack till alla funktionärer som hjälpte till under dagen och kvällen. Nu sätter vi nya mål och hoppas på minst 150 lag till 2017.

Helgen efter Lindholmenstafetten var det dags för Göteborgs Jubileumslopp. Kville som delarrangör drog sitt strå till stacken och vi riktar ett stort tack till alla funktionärer, huvudfunktionärer, partners och alla andra inblandade i loppet. Fint väder, trevlig bana och glada funktionärer gav löparna en bra löparupplevelse.

I oktober väntar Olympic Day och Terrängserien. Först ut har vi Olympic Days där IF Kville har blivit utvalda att representera friidrotten. Flera klubbar sökte om platsen men Kville lyckades väcka kommitténs intresse och knep platsen på Liseberg den 1-2 oktober. Mer om Olympic Days finner ni på: http://olympicday.se/. Terrängserien 2016 är i full planering och IF Kville arrangerar sin deltävling den 30/10.

Lite annan trevlig information är att Anders Walther håller på att starta nya grupper vilket gör att kön minskar och fler barn får friidrotta. Vi behöver dock fler tränare så vet ni någon eller själva känner er manade att börja träna barn i friidrott så hör av er till Anders på: sportchef@ifkville.se.

Motionsverksamheten i föreningar växer så det knakar och vi har under det senaste halvåret fördubblat antalet motionsmedlemmar och fler kommer vi att bli. Med tre organiserade och välplanerade träningspass per vecka så har Kville möjlighet att ta emot ännu fler medlemmar. Vi är nästan alltid minst två löpledare per pass vilket ger bra förutsättningar för deltagarna. Vi ser nu framemot en mist lika lyckad höst och ser fram emot att växa än mer.

Det händer mycket i IF Kville och vi växer så det knakar på alla håll och kanter. Vi blir fler, vi blir större, vi blir bättre men vill ännu mer och strävar alltid efter att utvecklas. Har du åsikter, önskemål eller kommentarer så är du alltid välkommen att besöka kansliet eller höra av dig via mail eller telefon. Tillsammans är vi IF Kville och gemensamt växer vi och utvecklas!

Tack för denna gång och på återseende!

HEJA IF KVILLE!

Karin Runnerström
Md arra
Md go teborgsvarvet 2017
Md goteborgs jubileumslopp 9 sep tryck v2 01
Md kvilles va rta vling 2017
Md logga friisk 16
Md smc
SMC
Md lindholmenstafetten
Springigbg 550x125
Md sam
Md brain athletics
Md ska rmavbild 2016 03 15 kl. 09.30.29
Md waterfront hotel
Md radison
Md nw logo
Md osteopat
Md md sponsorhuset
Md friskis logo
Md idrottens bingo logo
OM ni spelar, tänk på IF Kville :-)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub