Header

Kville på Stockholms Stadion

Publicerad 2017-09-05 15:27
Den gångna helgen deltog Kville med ett lag i Kraftmätningen där tävlandet skedde i Täby. Den avslutande stafetten hölls i samband med Finnkampen inne på stadion och det var nog höjdpunkten! Kville hade ytterligare en aktiv inne på Stadion, nämligen Arvid Mägi Theorin som tävlade i kula i ungdomsfinnkampen.

Under helgen 2 – 3 september arrangerades finalen för Kraftmätningen i friidrott i Täby. Tävlingen är en lagtävling mellan Sveriges allra bästa lag för 15-åringar och tävlingen sker i tre olika klasser. En mix-klass, en tjej- samt en kill-klass. För att nå finalen sker kvalificering på 8 orter i Sverige och till slut var det 20 lag som var kvalificerade.

"Som sista tävling under utomhussäsongen lyckades vi återigen prestera på högsta nivå. Vid kvalet var vi 11 på mix-sidan och 8 på kill-sidan. Nu i finalen blev vi 6 på mix-sidan och vann på killsidan. Våra killar är alltså bäst i Sverige!", säger Martin Johnsson, ledare för gruppen. Detta hade vi aldrig vågat drömma om, men hela vårt lag kämpade oerhört väl och hejade på varandra.

"För att nå denna framgång krävs att vi har bra lag i alla grenarna. Grenprogrammet bestod av 80 m häck, 800 m, höjd, längd, kula och spjut. Allt avslutades med en stafett, 6 x 200 m på Stockholms stadion. Det är 3 killar och 3 tjejer i respektive lag, och allt mitt under Finnkampen med massor av åskådare. "Vi såg att alla som sprang stafetten var rörda av situationen och lite nervösa, men gjorde en mycket bra insats och vi kom totalt femma i stafetten, säger Magnus Löfving, ledare för gruppen.

Helgens absolut bästa resultat stod Fabian Steene för. Han är dessutom ett år yngre än övriga i laget och han hoppade 1.87 i höjd. Med det placerade han sig tvåa i tävlingen och är även tvåa i Sverigestatistiken.

"Nu tar vi en veckas vila, innan träningen för inomhussäsongen startar. Vi kör ett uppstartsläger i Borås, helgen 16 – 17 september och ser med välförsikt fram emot kommande säsong," säger Toomas Tartu.

De som deltog från Kville var Alma Svanberg, Ebba Sköld, Emilia Lönnqvist, Hilda Johnsson, Lillan Kilvik och Sissela Brenne på tjejsidan och för killarna tävlade Albin Löfving, Amrullah Stanikzai, Emil Bengtsson, Erik Isaksson, Fabian Steene, Fredrik Grund, Gustav Tartu, Jesper Nordström och Jonathan Wockatz.

Toomas Tartu 170904


I ungdomsfinnkampen representerade Arvid Sverige i killarnas kula där han fick möta världsettan i kula, den Finske jätten Arttu Korkeasalo. Arvid slutade fyra på 16,29m. Dock går det ett ryckte om att Arvid vann munkätartävlingen..... :-)

Anders Walther
Md arra
Md go teborgsvarvet 2017
Md goteborgs jubileumslopp 9 sep tryck v2 01
Md kvilles va rta vling 2017
Md logga friisk 16
Md smc
SMC
Md lindholmenstafetten
Springigbg 550x125
Md sam
Md brain athletics
Md ska rmavbild 2016 03 15 kl. 09.30.29
Md waterfront hotel
Md radison
Md nw logo
Md osteopat
Md md sponsorhuset
Md friskis logo
Md idrottens bingo logo
OM ni spelar, tänk på IF Kville :-)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub